Skip to main content

EO murah Bawah RM 100

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ

Item Received!


Seminggu kakak. tunggu korang tau πŸ˜…

Tapi 4 item dah bertuan.
Yang available both eucalyptus tu je.

Eucalyptus atau minyak kayu putih memang ada banyak sangat manfaat.

kalau yang ada jual kat kedai-kedai tepi jalan tu, even kat Mydin pun ada. harga sekitar Rm 6 je πŸ˜…

Please elakkan.
Low price = Low Quality .
Yang murah-murah tu biasa nya mengandungi bahan sintetik dan jugak lebih kepada fragrance oil. maksudnya bau tu lebih kepada pewangi je. 
BUKAN ASLI dari tumbuhan.

Tapi kalau YL punya ni memang MINYAK PATI kayu putih tu. Seed to seal. 
takde melalui proses campuran lain-lain bahan or minyak.

Antara manfaat eucalyptus ni elok untuk pernafasan yang baik, membantu memcairkan kahak, membantu melegakan hidung akibat sinus, meringankan sakit kepala, meredakan selsema dan aroma yang sangat menenangkan.

Harga dia, bawah Rm 100! 😊

Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic

Comments

Popular posts from this blog

Young Living Selangor : Manfaat dan Kegunaan Lemongrass Essential oils

πŸ’œASSALAMUALAIKUMπŸ’œ 




Apa itu lemongrass essential oils?

Lemongrass atau serai, selain digunakan dalam masakan, lemongrass ini banyak memberi manfaat kebaikan dari segi kesihatan emosi dan jasmani.

Minyak pati Lemongrass Young Living dihasilkan melalui proses Distillation. iaitu satu proses pengewapan. Minyak pati Young Living adalah di jamin ketulenan nya dan tiada bahan asing dicampur semasa proses ini berlaku. Hanya bahan asli iatitu serai semata-mata.

Minyak pati lemongrass young living mengandungi zat membantu mengurangkan ketegangan otot.
Selain itu, aroma minyak pati ini mampu memberi kesan ketenangan kepada minda dan tubuh badan.

RM 60 : 15ml

LEMONGRASS ADALAH EO YANG PALING MURAH
Buka selera makan :  Oleskan minyak pati lemongrass di kawasan perut mengikut arah jam
Halau Nyamuk dan Serangga : Aroma lemongrass sangat tidak disukai oleh serangga. Terdapat banyak di pasaran ubat serangga menggunakan minyak pati serai. Apa kata kita beralih kepada yang lagi selamat dan organik. Hanya 3-5 tit…

Cara JIMAT guna EO Young Living

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ

Mana da orang yang tak suka jimat2 ni kan. So, last week, siap kan blend untuk anak-anak. Memang selalu wa neat je, EO tu titik terus kat anak.

Tapi sekarang ni macam kurang rajin sikit nak titik satu2 πŸ˜… Maka nya, Amik beberapa jenis eo, letak dlm botol roll-on Top-up dengan carrier oil kasi penuh.

Nah, dapat dah EO on the go dengan jimat. Tak risau tumpah, Tak risau anak main titik-titik EO Tak risau botol eo pecah πŸ’ΈπŸ’Έ

Last week buat 4 jenis blend Untuk tidur, untuk batuk, everyday wellness, Body-ache massage.

Kalau dah blend gini memang jimat.
Ada yang nak cuba? Boleh whatsapp wa teruslah.
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic

Manfaat Lemongrass Young Living

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ

Lemongrass/Serai
Kita orang malaysia ni memang familiar sangat dah dengan kegunaan serai ni. - masak - minyak urut - pengahadaman - refreshing - nyah bau - dan banyak lagi.
Yup, memang banyak sangat kegunaan serai ni. Tapi buat masa sekarang wa guna serai untuk blood flow yang cantik. PMS. hehe.
3 hari dah guna serai Fuh, recommended habis lah untuk orang yang jenis period tak lancar. jenis kalau period macam "tak puas". Kalau period flow darah tu macam tak cun.
My personal review.  Guna lemongrass ni direct sapu kat ari-ari. Blood flow memang cun habis. Memang takde tesekat-sekat langsung. takde berketul-ketul ke apa.
Heavy flow tapi elok.  perempuan mesti faham lah kan. hehehehe. Bila blood flow tu cantik. For sure lah takde rasa period cramp. hehe
lemongrass ni antara eo yang paling murah. Guna dia 1-2 titik je.

Non-Member Price  Rm 67.50 : 15ml
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic