Young Living Selangor

08 April 2019

Apa itu Young Living Essential Oils

Assalamualaikum korang.... 💙💚💜

Familiar dengan Aromatherapy??
Pernah dengar??
Tipu kalau tak pernah. hehe. 


 Aromatherapy yang kebanyakkan nya datang dari minyak pati atau lebih familiar sekarang orang panggil essential oils atau EO.

EO bukan lah zaman sekarang baru orang guna. sebenarnya beribu tahun dahulu lagi dah guna eo ni. 
. Minyak pati ni kan bahan asas dalam apa sahaja jenis perawatan. 
malahan skincare pun bahan asas nya adalah minyak pati. 
alaaahhhh.. yang kat packaging-packaging product dok tulis Extract tumbuhan tu, 
minyak pati ler tuuuuu. hehehehe . 


Minyak pati ni terhasil daripada tumbuhan. Bukan setakat dari bunga je, malahan daun, buah, biji benih, akar, kulit buah malahan dari ranting tu sendiri menghasilkan sumber utama yang banyak sangat manfaatnya! 

Allah takkan menjadikan sesuatu itu sia-sia. simple

Setiap tumbuhan mempunyai fungsi dan kebaikan yang tersendiri. Dan yang pasti, setiap daripadanya mempunyai bau dan manfaat terhadap emosi kita.  Wangi dan tidak jela. hehehehe. 

Bila sebut pasal bau. Of course kita lagi happy dengan bau yang wangi kan?? betul?
 tengok, tulis camni pun korang dah faham kan?

Bila kita masuk spa, bau wangi, bau herba, automatik terus rasa macam nak lelap, 
 tenang je perasaan tu kan??


Yup, itu normal. Perasaan yang kita boleh tackle melalui bau-bauan. sebab nya, dengan menghidu deria kita terus hantar signal ke lymbic system yang mana stimulates otak kita untuk bagitau badan nak react macam mana. . 

contoh, eeee busuk lahhh!! muka kita pun menyeringai je kan?
 pastu terus rasa menyesal pegi bau. hahaha! sama macam kalau kita bau yang wangi. kita terus rasa relax, rasa rasa calm, rasa nak terlelap2. 

Itu lah yang dikatakan Aromatherapy. 
 yang mana kita treat badan dan emosi kita melalui bau-bauan.

So, korang rasa logic ke kalau orang share pengalaman dorang macam kat bawah ni????




Nak tau lebih tentang EO?
Boleh whatsapp je wawa 🚩

-----------------------------------------------
Pengedar Sah
Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic

Fantastic Five Young Living

Nak beli eo banyak2 dengan harga murah?? 
Taknak beli eo set PSK?
Taktau nak beli eo apa lagi untuk anak?
Nak beli eo yang boleh guna hari2? 



ok, meh nak kenalkan dengan set Fantastic Five ni 

 Dalam set ni ada 5 jenis eo Semua nya size 15ml 

Apa je kegunaan eo dalam set ni??? 
💙Orange : Booster happy mood nak nak pegi school, jalan-jalan atau buat activity . 
💙Lemon : kuatkan immune badan. Kurangkan jangkitan demam 
💙Lemongrass : Sapu di tapak kaki anak dan calit2 kat baju, kurangkan jangkitan selsema dan bacteria 
💙Cedarwood : Drop kan atas dahi sebelum anak pergi sekolah. membantu menghafal dengan lebih baik 
💙Lime : calit di belakang telinga anak, drop dan suruh anak inhale, jadikan perfume pegi sekolah. Refreshing dan kurangkan risiko mengantuk di dalam kelas. 

Dan lagi best set ni kurang dari Rm 300
Siap dapat free gift lagi dan termasuk postage


Nak tau lebih tentang EO?
Boleh whatsapp je wawa 🚩

-----------------------------------------------
Pengedar Sah
Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic

Manfaat Thieves Young Living

MESTI ADA 

 Thieves ni, tolong lah semua mak-mak kena ada
setitik je pakai kat tapak kaki anak2 hari-hari. 
 Atau diffuse kalau anak tak sihat.


Bila sapu kat anak-anak, Dia macam create wall shield kat anak-anak korang tau. 
 Memang in shaa allah immune anak kuat, susah sangat nak dapat jangkitan demam ke, HFMD ke, kalau dapat pun cepat sihat. 

 Sebotol ni ada 250drops. sehari pakai 2 titik je. 
 sebotol boleh pakai sampai 4 bulan. 
 In shaa allah memang membantu sangat untuk overall wellness anak-anak 

Anak jarang sakit, 
 jimat duit klinik mak
jimat cuti mak