Skip to main content

Posts

Cara JIMAT guna EO Young Living

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ

Mana da orang yang tak suka jimat2 ni kan. So, last week, siap kan blend untuk anak-anak. Memang selalu wa neat je, EO tu titik terus kat anak.

Tapi sekarang ni macam kurang rajin sikit nak titik satu2 πŸ˜… Maka nya, Amik beberapa jenis eo, letak dlm botol roll-on Top-up dengan carrier oil kasi penuh.

Nah, dapat dah EO on the go dengan jimat. Tak risau tumpah, Tak risau anak main titik-titik EO Tak risau botol eo pecah πŸ’ΈπŸ’Έ

Last week buat 4 jenis blend Untuk tidur, untuk batuk, everyday wellness, Body-ache massage.

Kalau dah blend gini memang jimat.
Ada yang nak cuba? Boleh whatsapp wa teruslah.
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic
Recent posts

Manfaat Lemongrass Young Living

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ

Lemongrass/Serai
Kita orang malaysia ni memang familiar sangat dah dengan kegunaan serai ni. - masak - minyak urut - pengahadaman - refreshing - nyah bau - dan banyak lagi.
Yup, memang banyak sangat kegunaan serai ni. Tapi buat masa sekarang wa guna serai untuk blood flow yang cantik. PMS. hehe.
3 hari dah guna serai Fuh, recommended habis lah untuk orang yang jenis period tak lancar. jenis kalau period macam "tak puas". Kalau period flow darah tu macam tak cun.
My personal review.  Guna lemongrass ni direct sapu kat ari-ari. Blood flow memang cun habis. Memang takde tesekat-sekat langsung. takde berketul-ketul ke apa.
Heavy flow tapi elok.  perempuan mesti faham lah kan. hehehehe. Bila blood flow tu cantik. For sure lah takde rasa period cramp. hehe
lemongrass ni antara eo yang paling murah. Guna dia 1-2 titik je.

Non-Member Price  Rm 67.50 : 15ml
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic

EO murah Bawah RM 100

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ
Item Received!

Seminggu kakak. tunggu korang tau πŸ˜…
Tapi 4 item dah bertuan. Yang available both eucalyptus tu je.
Eucalyptus atau minyak kayu putih memang ada banyak sangat manfaat.
kalau yang ada jual kat kedai-kedai tepi jalan tu, even kat Mydin pun ada. harga sekitar Rm 6 je πŸ˜…
Please elakkan. Low price = Low Quality . Yang murah-murah tu biasa nya mengandungi bahan sintetik dan jugak lebih kepada fragrance oil. maksudnya bau tu lebih kepada pewangi je.  BUKAN ASLI dari tumbuhan.
Tapi kalau YL punya ni memang MINYAK PATI kayu putih tu. Seed to seal.  takde melalui proses campuran lain-lain bahan or minyak.
Antara manfaat eucalyptus ni elok untuk pernafasan yang baik, membantu memcairkan kahak, membantu melegakan hidung akibat sinus, meringankan sakit kepala, meredakan selsema dan aroma yang sangat menenangkan.
Harga dia, bawah Rm 100! 😊
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic

Premium Starter Kit Malaysia

πŸ’œAssalamualaikumπŸ’œ


Dah buka ke semua?? 10 ramadhan dah kan. kejap je... nanti mesti rindu. . Dah standby ke PSK untuk raya ni? Sekarang PSK free postage tau sampai hujung bulan may ni. Korang dapat jimat almost Rm 30. . So, untuk promo raya ni, selain free postage sesiapa sahaja yang membeli dengan kakak untuk PSK ni korang akan terima FREE GIFT lain yang sesuaiiiiiii untuk kegunaan time raya balik kampung ni 😊 . Premium Starter Kit YL Rm 750 Free postage Free gift Support group yang awesome! .
Instagram : @petiteoiler Facebook : Kiddoganic Instagram : @kiddoganic

Apa itu Young Living Essential Oils

Assalamualaikum korang.... πŸ’™πŸ’šπŸ’œ
Familiar dengan Aromatherapy?? Pernah dengar?? Tipu kalau tak pernah. hehe. 

 Aromatherapy yang kebanyakkan nya datang dari minyak pati atau lebih familiar sekarang orang panggil essential oils atau EO.
EO bukan lah zaman sekarang baru orang guna. sebenarnya beribu tahun dahulu lagi dah guna eo ni.  . Minyak pati ni kan bahan asas dalam apa sahaja jenis perawatan.  malahan skincare pun bahan asas nya adalah minyak pati.  alaaahhhh.. yang kat packaging-packaging product dok tulis Extract tumbuhan tu,  minyak pati ler tuuuuu. hehehehe . 

Minyak pati ni terhasil daripada tumbuhan. Bukan setakat dari bunga je, malahan daun, buah, biji benih, akar, kulit buah malahan dari ranting tu sendiri menghasilkan sumber utama yang banyak sangat manfaatnya! 
Allah takkan menjadikan sesuatu itu sia-sia. simple
Setiap tumbuhan mempunyai fungsi dan kebaikan yang tersendiri. Dan yang pasti, setiap daripadanya mempunyai bau dan manfaat terhadap emosi kita.  Wangi dan tid…

Fantastic Five Young Living

Nak beli eo banyak2 dengan harga murah??  Taknak beli eo set PSK? Taktau nak beli eo apa lagi untuk anak? Nak beli eo yang boleh guna hari2? 


ok, meh nak kenalkan dengan set Fantastic Five ni 
 Dalam set ni ada 5 jenis eo Semua nya size 15ml 
Apa je kegunaan eo dalam set ni???  πŸ’™Orange : Booster happy mood nak nak pegi school, jalan-jalan atau buat activity .  πŸ’™Lemon : kuatkan immune badan. Kurangkan jangkitan demam  πŸ’™Lemongrass : Sapu di tapak kaki anak dan calit2 kat baju, kurangkan jangkitan selsema dan bacteria  πŸ’™Cedarwood : Drop kan atas dahi sebelum anak pergi sekolah. membantu menghafal dengan lebih baik  πŸ’™Lime : calit di belakang telinga anak, drop dan suruh anak inhale, jadikan perfume pegi sekolah. Refreshing dan kurangkan risiko mengantuk di dalam kelas. 
Dan lagi best set ni kurang dari Rm 300 Siap dapat free gift lagi dan termasuk postage

Nak tau lebih tentang EO? Boleh whatsapp je wawa 🚩
----------------------------------------------- Pengedar Sah Young Living Malaysi…

Manfaat Thieves Young Living

MESTI ADA 
 Thieves ni, tolong lah semua mak-mak kena ada setitik je pakai kat tapak kaki anak2 hari-hari.   Atau diffuse kalau anak tak sihat.

Bila sapu kat anak-anak, Dia macam create wall shield kat anak-anak korang tau.   Memang in shaa allah immune anak kuat, susah sangat nak dapat jangkitan demam ke, HFMD ke, kalau dapat pun cepat sihat. 
 Sebotol ni ada 250drops. sehari pakai 2 titik je.   sebotol boleh pakai sampai 4 bulan.   In shaa allah memang membantu sangat untuk overall wellness anak-anak 
Anak jarang sakit,   jimat duit klinik mak jimat cuti mak