Young Living Selangor

14 June 2019

Manfaat Lemongrass Young Living

💜Assalamualaikum💜


Lemongrass/Serai

Kita orang malaysia ni memang familiar sangat dah dengan kegunaan serai ni.
- masak
- minyak urut
- pengahadaman
- refreshing - nyah bau
- dan banyak lagi.

Yup, memang banyak sangat kegunaan serai ni.
Tapi buat masa sekarang wa guna serai untuk blood flow yang cantik. PMS. hehe.

3 hari dah guna serai
Fuh, recommended habis lah untuk orang yang jenis period tak lancar. jenis kalau period macam "tak puas". Kalau period flow darah tu macam tak cun.

My personal review. 
Guna lemongrass ni direct sapu kat ari-ari. Blood flow memang cun habis. Memang takde tesekat-sekat langsung. takde berketul-ketul ke apa.

Heavy flow tapi elok. 
perempuan mesti faham lah kan.
hehehehe.
Bila blood flow tu cantik.
For sure lah takde rasa period cramp. hehe

lemongrass ni antara eo yang paling murah.
Guna dia 1-2 titik je.


Non-Member Price 
Rm 67.50 : 15ml

Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic

EO murah Bawah RM 100

💜Assalamualaikum💜

Item Received!


Seminggu kakak. tunggu korang tau 😅

Tapi 4 item dah bertuan.
Yang available both eucalyptus tu je.

Eucalyptus atau minyak kayu putih memang ada banyak sangat manfaat.

kalau yang ada jual kat kedai-kedai tepi jalan tu, even kat Mydin pun ada. harga sekitar Rm 6 je 😅

Please elakkan.
Low price = Low Quality .
Yang murah-murah tu biasa nya mengandungi bahan sintetik dan jugak lebih kepada fragrance oil. maksudnya bau tu lebih kepada pewangi je. 
BUKAN ASLI dari tumbuhan.

Tapi kalau YL punya ni memang MINYAK PATI kayu putih tu. Seed to seal. 
takde melalui proses campuran lain-lain bahan or minyak.

Antara manfaat eucalyptus ni elok untuk pernafasan yang baik, membantu memcairkan kahak, membantu melegakan hidung akibat sinus, meringankan sakit kepala, meredakan selsema dan aroma yang sangat menenangkan.

Harga dia, bawah Rm 100! 😊

Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic

Premium Starter Kit Malaysia

💜Assalamualaikum💜



Dah buka ke semua??
10 ramadhan dah kan.
kejap je... nanti mesti rindu.
.
Dah standby ke PSK untuk raya ni?
Sekarang PSK free postage tau sampai hujung bulan may ni.
Korang dapat jimat almost Rm 30.
.
So, untuk promo raya ni, selain free postage sesiapa sahaja yang membeli dengan kakak untuk PSK ni korang akan terima FREE GIFT lain yang sesuaiiiiiii untuk kegunaan time raya balik kampung ni 😊
.
Premium Starter Kit YL
Rm 750
Free postage
Free gift
Support group yang awesome!
.

Instagram : @petiteoiler
Facebook : Kiddoganic
Instagram : @kiddoganic